Back

Kaap Koffie bij Gimsel Rotterdam

No items found.

Kaap koffie is volgens de initiatiefnemers de schoonste koffie ter wereld en gaat met een zeilboot de oceaan over. Windkracht en stroming. En natuurlijk de heldhaftige man/vrouwkracht van de bemanning. 100% natuur, 100% biologische koffie.

De koffie wordt door boerinnen biologisch verbouwd. Ze krijgen een eerlijke prijs en hebben daardoor een eigen inkomen. Kaap koffie is volgens de initiatiefnemers de schoonste koffie ter wereld en gaat met een zeilboot de oceaan over. Windkracht en stroming. En natuurlijk de heldhaftige man/vrouwkracht van de bemanning. 100% natuur, 100% biologische koffie.

Op 15 juni kwam het houten zeilschip LUN ll aan in haar thuishaven, de NDSM werf aan het IJ, na een zeereis naar Santa Marta in Colombia en weer naar Amsterdam. Aan boord 18 ton Colombiaanse koffie, verpakt in jutenzakken van 70 kg. De reis duurde 3 maanden en de 5 bemanningsleden werden soms afgelost in de tussenliggende havens.

Bij de NDSM werf in Amsterdam Noord is de kade van Kaap de Groene Hoop, een initiatief om zero-emissie schepen een plaats te bieden om te laden en lossen, onder andere de schepen voor Greenpeace, met een werf, horeca en andere initiatieven gebaseerd op duurzaam, mens- en milieuvriendelijk leven, een veelzijdig project voor een innovatieve en duurzame toekomst.

DID-IT is betrokken bij het initiatief van Kaap de Groene Hoop om te laten zien dat het ook mogelijk is om op kleine schaal emissie-vrij te kunnen vervoeren en was aanwezig bij de ontvangst van de LUNll. Daarna was er een bezoek aan Amsterdam Roasters aan de kade om de hoek van Kaap de Groene Hoop, waar de lading koffie wordt gelost