Tree with green leavesDid It Logo
introductie
Financiering
DeElname
van biologische projecten

Missie

De behoefte aan biologische toeleveringsketens neemt toe naarmate de consumptie groeit.

DID-IT wil het biologische aanbod stimuleren door de kickstart, ondersteuning en financiering van projecten om met diversiteit te telen en te produceren voor meer biologische landbouwproducten van hoge kwaliteit.

Actuele Projecten

Project

Hart voor Aarde

Aan het eind van 2022 werd de biologische winkel /webwinkel HART voor AARDE gevestigd in boerderij de Braamstruik op de Voorthuizerweg in Nijkerk. De oude grupstal die aansluit op de ontvangstruimte en kantoren van DID-IT, was omgebouwd naar een biologische winkel en websuper  van Martin en Rolanda van den Heuvel. Martin en Rolanda vormen sinds eind negentiger jaren een gezin en hun dochter draagt graag bij aan het initiatief met onder andere publiciteit voor Hart voor Aarde.
Meer informatie

Project

Bijenpopulaties

Poppe Braam en Gerard van de Braak van De Valksche Hof werken al vele jaren samen. Samen hebben ze op het industrieterrein van de Harselaar Barneveld de eerste bijenvolkjes geplaatst.
Destijds een volledige noviteit. Na de aankoop van de kantoor-boerderij in Voorthuizen zijn er begin 2021 enkele bijenkasten op het terrein van DIT-IT neergezet. Er werden 5 volken geplaatst, die meteen de bestuiving van de fruitbloesem voor hun rekening konden nemen. Ook hebben ze de ingezaaide boekweit bestoven.
Meer informatie

Project

Jersey Stieren

De Jersey is een kleine eigenzinnige koe die extra volle en lekkere melk geeft met meer vet en eiwit dan andere melkkoeien.Door de enigszins frêle bouw van deze dieren hebben de (stier)kalveren vanJersey melkkoeien een lager geboortegewicht en weinig aanleg voor aanzet van(veel) vlees.
‍‍
Dit maakt ze niet interessant voor de vleeskalveren handel. "Dat is zonde, want wij vinden dat stierkalveren absoluut geen afvalproduct mogen zijn. Om melk te geven moet een koe eens per jaar een kalf ter wereld brengen en dus is het onvermijdelijk dat er ook stiertjes geboren worden. Vijftig procent van de geboren kalveren is stierkalf. “
Meer informatie

Project

Symfonio

Het SYMFONIO-project levert biologische fonio uit Burkina Faso en de Sahel-regio. Het doel van SYMFONIO is, de boeren voldoende opbrengst te verschaffen voor eigen gebruik en een overschot voor de export, door de produktie van voedzame gewassen.

De teelt van fonio gaat woestijnvorming en erosie tegen en kan zelfs woestijngrond weer vruchtbaar maken.
Bezoek de project site

Project

Alleb’ei’ en Geluksvogel

GeluksVogel verkoopt sinds 2018 biologische eieren van kippen die wonen in een mobiele kar. Iedere week lopen ze op een verse stuk gras en naast elke hen is er ook een haan. De kippen en hanen worden op biologische velden gehouden en gevoed met biologisch gras, kruiden en voer.  In de natuurvoedingswinkels liggen nu eieren en kippenvlees van snelgroeiende rassen, al krijgen ze meertijd om te groeien onder betere omstandigheden. De haantjes, blijven leven, maar zijn niet geschikt voor het vlees. DID-IT gaat terug naar een oorspronkelijk ras waarvan de haan geschikt is voor vlees en de hen voor de eieren. We hebben nu een dubbeldoel supergezond kippenras in de verplaatsbare karren en zijn trots op deze kippen onder de naam Alleb’ei’.

Project

Biorganica

In 2007 startte een groep kleine biologische sojaboeren BIORGANICA om biologische producten te verbouwen in de staat Parana in Brazilië, voor lokaal gebruik en export. Het is FairTrade IBD-gecertificeerd om te voldoen aan sociale, ecologische en economische behoeften en om de boeren en producenten met elkaar te verbinden. De belangrijkste exportgewassen zijn soja, cassave en suiker. De boeren en producenten worden ondersteund met biologisch en technisch advies en met hulp bij het exporteren van hun producten. Voor de lokale markt wordt de ontwikkeling van biologische consumentenproducten ondersteund.
Bezoek de project site

Project

Het Wilde Noorden

Het Wilde Noorden is een ruimte waar biologische experimenten mogelijk worden gemaakt. Een zogenaamde Mancave waar hanen worden gehouden tot ze volwassen zijn. Er is een voedselbos gepland en een bloemenweide waar de hanen en hennen zich kunnen verstoppen. Een natuurlijke plantenmuur, een biologische groentetuin en andere experimenten door jongeren, want zij zijn de volgende generatie om onze planeet gezond te houden.

Over ons

CEO

Poppe Braam

De in Friesland geboren en getogen Poppe hield zich al tijdens zijn studententijd in Groningen bezig met biologische landbouw en voeding en startte als eerste een gecertificeerd biologisch kippenbedrijf.

Tegelijkertijd richtte hij zijn blik op de wereld daarbuiten en kwam hij in contact met internationale biologische bedrijven. Na de nodige ervaring startte hij DO-IT, een internationale handelsonderneming in biologische grondstoffen en consumentenproducten gevestigd in Barneveld. Het bedrijf is nu één van de grootste biologische bedrijven in Nederland. Na meer dan 30 jaar toegewijd leiding te hebben gegeven aan DO-IT, heeft Poppe eind 2020 het stokje doorgegeven aan 2 ondernemers met een passie voor biologische landbouw en voeding.

Poppe kan niet stilzitten en dus gaat zijn werk verder met de vele uitdagingen en vragen die de sector van biologische landbouw en voeding stelt. DID-IT B.V. is de basis voor de daaruit voortvloeiende activiteiten. Poppe en zijn team zullen een bijdrage kunnen blijven leveren aan de belangrijke transitie van een duurzame, biologische landbouw- en voedselsector in Nederland en andere landen. De Europese Green Deal stelt ook de productie en marketing van biologische voeding voor grote uitdagingen.
Foto van Poppe Braam

Nieuws & Activiteiten

Eerste container biologische palmolie uit Maleisië

2024-06-05

Afgelopen maandag 27mei was er een samenkomst in Vlaardingen om de eerste container bio palmolie te vieren samen met iedereen die bij het proces is betrokken.

IOI Organic Oils Teun Eigenraam en Poppe Braam zijn samen met de staf van IOI in Maleisië de initiatiefnemers voor de opzet van een compleet duurzaam en biologisch project voor biologische palmolie.

Lees meer

Media

Symfonio product lancering

Bekijken

Onze connecties

Contact

Did It B.V.

Voorthuizerweg 7
3862 PZ Nijkerk
Nederland

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

U kunt ook contact met ons opnemen via info@diditorganic.nl