Tree with green leavesDid It Logo
introductie
Financiering
DeElname
van biologische projecten

Missie

De behoefte aan biologische toeleveringsketens neemt toe naarmate de consumptie groeit.

DID-IT wil het biologische aanbod stimuleren door de kickstart, ondersteuning en financiering van projecten om met diversiteit te telen en te produceren voor meer biologische landbouwproducten van hoge kwaliteit.

Actuele Projecten

Project

Bijenpopulaties

Poppe Braam en Gerard van de Braak van De Valksche Hof werken al vele jaren samen. Samen hebben ze op het industrieterrein van de Harselaar Barneveld de eerste bijenvolkjes geplaatst.
Destijds een volledige noviteit. Na de aankoop van de kantoor-boerderij in Voorthuizen zijn er begin 2021 enkele bijenkasten op het terrein van DIT-IT neergezet. Er werden 5 volken geplaatst, die meteen de bestuiving van de fruitbloesem voor hun rekening konden nemen. Ook hebben ze de ingezaaide boekweit bestoven.
Meer informatie

Project

Jersey Stieren

Jersey-stieren worden gewoonlijk 2 weken na de geboorte geslacht en gebruikt als niet-biologisch hondenvoer, omdat ze te klein zijn voor het mesten van conventionele kalveren. Bij DID-IT worden biologische Jersey-stieren gehouden en gevoed met biologische melk en hooi en een specifiek kruidenmengsel in een open stal met veel stro. Na drie maanden worden ze gevoed met biologisch ruwvoer en gaan ze de wei in. Er worden geen antibiotica gebruikt. Om veiligheidsredenen worden ze gecastreerd. Na 20 - 24 maanden leveren ze zeer mals en smakelijk biologisch vlees van hoge kwaliteit en waarde.
Meer informatie

Project

Symfonio

Het SYMFONIO-project levert biologische fonio uit Burkina Faso en de Sahel-regio. Het doel van SYMFONIO is, de boeren voldoende opbrengst te verschaffen voor eigen gebruik en een overschot voor de export, door de produktie van voedzame gewassen.

De teelt van fonio gaat woestijnvorming en erosie tegen en kan zelfs woestijngrond weer vruchtbaar maken.
Bezoek de project site

Project

Geluksvogel

Geluksvogel is een pluimveehouderijconcept waarbij de kippen en hanen worden gehouden in verplaatsbare karren, zogenaamde kippenhokken op wielen. De kipkar wordt minimaal één keer per week verplaatst naar een vers stuk gras, zodat het bodemleven in optimale conditie blijft. De kippen en hanen worden op biologische velden gehouden en gevoed met biologisch gras, kruiden en voer. De kar is uitgerust met zonnepanelen. De biologische eieren worden verpakt in recycleerbare kartonnen dozen en verkocht in biologische voedingswinkels. Dit is een volledige natuurlijke cyclus van ei tot ei.
Bezoek de project site

Project

Biorganica

In 2007 startte een groep kleine biologische sojaboeren BIORGANICA om biologische producten te verbouwen in de staat Parana in Brazilië, voor lokaal gebruik en export. Het is FairTrade IBD-gecertificeerd om te voldoen aan sociale, ecologische en economische behoeften en om de boeren en producenten met elkaar te verbinden. De belangrijkste exportgewassen zijn soja, cassave en suiker. De boeren en producenten worden ondersteund met biologisch en technisch advies en met hulp bij het exporteren van hun producten. Voor de lokale markt wordt de ontwikkeling van biologische consumentenproducten ondersteund.
Bezoek de project site

Project

BIO-VEE

BIOVEE is opgericht door biologische boeren voor biologische boeren en zet zich in voor biologische fokkerij met biologisch vee. Biologische fokkerij is het selecteren en vermeerderen van dieren (biologische koeien, varkens, kippen en geiten) in en voor de biologische landbouw, met respect voor dierenwelzijn en dierintegriteit. Ook mannelijke dieren verdienen een leven. Geselecteerde biologische stieren worden gebruikt voor biologische A.I. en als biologische dekhengsten. Een speciaal biologisch kippenras wordt gefokt, om biologische eieren en vlees te leveren.
Bezoek de project site

Project

Noorderlicht

Noorderlicht is een ruimte waarin biologische experimenten mogelijk worden gemaakt. Er is een zogenaamde Mancave waar hanen worden gehouden tot ze volwassen zijn. Er is een voedselbos gepland, en een bloemenweide waar de hanen en kippen zich kunnen verschuilen, maar ook een natuurlijke plantenmuur, een biologische moestuin en andere experimenten met jongeren, want zij zijn de volgende generatie die onze planeet gezond moet houden.

Over ons

CEO

Poppe Braam

De in Friesland geboren en getogen Poppe hield zich al tijdens zijn studententijd in Groningen bezig met biologische landbouw en voeding en startte als eerste een gecertificeerd biologisch kippenbedrijf.

Tegelijkertijd richtte hij zijn blik op de wereld daarbuiten en kwam hij in contact met internationale biologische bedrijven. Na de nodige ervaring startte hij DO-IT, een internationale handelsonderneming in biologische grondstoffen en consumentenproducten gevestigd in Barneveld. Het bedrijf is nu één van de grootste biologische bedrijven in Nederland. Na meer dan 30 jaar toegewijd leiding te hebben gegeven aan DO-IT, heeft Poppe eind 2020 het stokje doorgegeven aan 2 ondernemers met een passie voor biologische landbouw en voeding.

Poppe kan niet stilzitten en dus gaat zijn werk verder met de vele uitdagingen en vragen die de sector van biologische landbouw en voeding stelt. DID-IT B.V. is de basis voor de daaruit voortvloeiende activiteiten. Poppe en zijn team zullen een bijdrage kunnen blijven leveren aan de belangrijke transitie van een duurzame, biologische landbouw- en voedselsector in Nederland en andere landen. De Europese Green Deal stelt ook de productie en marketing van biologische voeding voor grote uitdagingen.
Foto van Poppe Braam

Nieuws & Activiteiten

Palmolie en Sierra Leone

2023-01-28

Sierra Leone

De republiek Sierra Leone is bijna tweemaal zo groot als Nederland en heeft ca 8 miljoen inwoners. Een redelijk dunbevolkt land dus, gelegen aan de Atlantische Westkust van Afrika tussen Guinee en Liberia. DID-IT is samen met Under Pressure betrokken bij de verduurzaming van palmolieplantages op meerdere continenten en bezocht daarvoor Planting Naturals Daru, een Nederlands bedrijf met vestigingen van biologische palmolieplantages en een oliemolen in Sierra Leone.

Lees meer

Media

New Business Café

Poppe heeft deelgenomen aan een webinar van het New Business Café om te praten over zijn ervaring met biologisch ondernemen.

Afspelen

Onze connecties

Contact

Did It B.V.

Voorthuizerweg 7
3862 PZ Nijkerk
Nederland

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

U kunt ook contact met ons opnemen via info@diditorganic.nl