Tree with green leavesDid It Logo
introductie
Financiering
DeElname
van biologische projecten

Missie

De behoefte aan biologische toeleveringsketens neemt toe naarmate de consumptie groeit.

DID-IT wil het biologische aanbod stimuleren door de kickstart, ondersteuning en financiering van projecten om met diversiteit te telen en te produceren voor meer biologische landbouwproducten van hoge kwaliteit.

Actuele Projecten

Project

Bijenpopulaties

Poppe Braam en Gerard van de Braak van De Valksche Hof werken al vele jaren samen. Samen hebben ze op het industrieterrein van de Harselaar Barneveld de eerste bijenvolkjes geplaatst.
Destijds een volledige noviteit. Na de aankoop van de kantoor-boerderij in Voorthuizen zijn er begin 2021 enkele bijenkasten op het terrein van DIT-IT neergezet. Er werden 5 volken geplaatst, die meteen de bestuiving van de fruitbloesem voor hun rekening konden nemen. Ook hebben ze de ingezaaide boekweit bestoven.
Meer informatie

Project

Jersey Stieren

De Jersey is een kleine eigenzinnige koe die extra volle en lekkere melk geeft met meer vet en eiwit dan andere melkkoeien.Door de enigszins frêle bouw van deze dieren hebben de (stier)kalveren vanJersey melkkoeien een lager geboortegewicht en weinig aanleg voor aanzet van(veel) vlees.
‍‍
Dit maakt ze niet interessant voor de vleeskalveren handel. "Dat is zonde, want wij vinden dat stierkalveren absoluut geen afvalproduct mogen zijn. Om melk te geven moet een koe eens per jaar een kalf ter wereld brengen en dus is het onvermijdelijk dat er ook stiertjes geboren worden. Vijftig procent van de geboren kalveren is stierkalf. “
Meer informatie

Project

Symfonio

Het SYMFONIO-project levert biologische fonio uit Burkina Faso en de Sahel-regio. Het doel van SYMFONIO is, de boeren voldoende opbrengst te verschaffen voor eigen gebruik en een overschot voor de export, door de produktie van voedzame gewassen.

De teelt van fonio gaat woestijnvorming en erosie tegen en kan zelfs woestijngrond weer vruchtbaar maken.
Bezoek de project site

Project

Geluksvogel

Geluksvogel is een pluimveehouderijconcept waarbij de kippen en hanen worden gehouden in verplaatsbare karren, zogenaamde kippenhokken op wielen. De kipkar wordt minimaal één keer per week verplaatst naar een vers stuk gras, zodat het bodemleven in optimale conditie blijft. De kippen en hanen worden op biologische velden gehouden en gevoed met biologisch gras, kruiden en voer. De kar is uitgerust met zonnepanelen. De biologische eieren worden verpakt in recycleerbare kartonnen dozen en verkocht in biologische voedingswinkels. Dit is een volledige natuurlijke cyclus van ei tot ei.
Bezoek de project site

Project

Biorganica

In 2007 startte een groep kleine biologische sojaboeren BIORGANICA om biologische producten te verbouwen in de staat Parana in Brazilië, voor lokaal gebruik en export. Het is FairTrade IBD-gecertificeerd om te voldoen aan sociale, ecologische en economische behoeften en om de boeren en producenten met elkaar te verbinden. De belangrijkste exportgewassen zijn soja, cassave en suiker. De boeren en producenten worden ondersteund met biologisch en technisch advies en met hulp bij het exporteren van hun producten. Voor de lokale markt wordt de ontwikkeling van biologische consumentenproducten ondersteund.
Bezoek de project site

Project

Het Wilde Noorden

Het Wilde Noorden is een ruimte waar biologische experimenten mogelijk worden gemaakt. Een zogenaamde Mancave waar hanen worden gehouden tot ze volwassen zijn. Er is een voedselbos gepland en een bloemenweide waar de hanen en hennen zich kunnen verstoppen. Een natuurlijke plantenmuur, een biologische groentetuin en andere experimenten door jongeren, want zij zijn de volgende generatie om onze planeet gezond te houden. In de zomertijd worden er exclusieve maaltijden verzorgd met groenten en bloemen uit eigen tuin, geserveerd op de Noordenweg in een ontspannen intieme sfeer in de natuur. Op afspraak is er de mogelijkheid om De Wilde Keuken catering maaltijden te laten verzorgen,  https://www.wilde-keuken.nl/  smullen!

Over ons

CEO

Poppe Braam

De in Friesland geboren en getogen Poppe hield zich al tijdens zijn studententijd in Groningen bezig met biologische landbouw en voeding en startte als eerste een gecertificeerd biologisch kippenbedrijf.

Tegelijkertijd richtte hij zijn blik op de wereld daarbuiten en kwam hij in contact met internationale biologische bedrijven. Na de nodige ervaring startte hij DO-IT, een internationale handelsonderneming in biologische grondstoffen en consumentenproducten gevestigd in Barneveld. Het bedrijf is nu één van de grootste biologische bedrijven in Nederland. Na meer dan 30 jaar toegewijd leiding te hebben gegeven aan DO-IT, heeft Poppe eind 2020 het stokje doorgegeven aan 2 ondernemers met een passie voor biologische landbouw en voeding.

Poppe kan niet stilzitten en dus gaat zijn werk verder met de vele uitdagingen en vragen die de sector van biologische landbouw en voeding stelt. DID-IT B.V. is de basis voor de daaruit voortvloeiende activiteiten. Poppe en zijn team zullen een bijdrage kunnen blijven leveren aan de belangrijke transitie van een duurzame, biologische landbouw- en voedselsector in Nederland en andere landen. De Europese Green Deal stelt ook de productie en marketing van biologische voeding voor grote uitdagingen.
Foto van Poppe Braam

Nieuws & Activiteiten

Hagheweyders

2023-07-18

Geschiedenis van de Hagheweyder kippen.

Het is zomer 2023 en er zijn een 200-tal Hagheweyder kippen verspreid over het land bij medewerkende fokkers. Op boerderij de Braamstruik komen 12 kippenhouders van de Hagheweyders samen om ervaringen uitte wisselen.

 Omstreeks 1975 was Andreas Wijgmans begonnen met het ontwikkelen van een dubbeldoel nuthoen op landgoed Hagheweyde in Warmond, dat geschikt zou zijn voor de biologisch-dynamische kippenhouderij.

In maart 1985, was er in Driebergen een bijeenkomst van Andreas Wijgmans, Ton Baars, Hans Meijer en enkele andere betrokkenen. De aanleiding was het formuleren van fokdoelstellingen voor de Hagheweyders.

Lees meer

Media

Keuringsdienst van Waarde

Het Nederlandse TV-programma Keuringsdienst van Waarde interviewde Poppe over Aviaire Influenza (vogelgriep).

Afspelen

Onze connecties

Contact

Did It B.V.

Voorthuizerweg 7
3862 PZ Nijkerk
Nederland

Contact

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

U kunt ook contact met ons opnemen via info@diditorganic.nl