Back

Brazilië bezoek

No items found.

BRAZILIË bezoek

 

Voor Poppe Braam DID-IT, ligt er een lange geschiedenis in Brazilië.

In 1993 werd Terra Preservada opgericht  met behulp van Poppe Braam DO-IT en Hans Friese Ciranda, 2 zusterbedrijven waarbij DO-IT in Europa importeerde en Ciranda in de Verenigde Staten.

Een project in het zuiden van Brazilië, Parana rondom het natuurpark van Iguazu, waar bestaande landbouw naar biologische werd omgezet voor soja en tapioca met als wisselteelt, bonen maïs en tarwe.

Er waren enkele grote boeren en coöperaties van kleine boeren die deelnamen aan het project begeleiddoor deskundigen van – IBD Instituto Bio Dynamico.

Het doel was en is biologische soja en tapioca voor de export en lokale afzet met het instand houden van regenwoud, biodiversiteit en leefgebieden met sociale structuren.

Nog steeds is het een bloeiend project, sinds 2012 onder de naam  Biorganica, waar Poppe als DID-IT actief bij betrokken is

Op 9 maart vertrokken Poppe en Frouwkje Braam, DID-IT, samen met Astrid Dossche van de Hobbit, leverancier van bio sojaproducten,  naar Brazilië om Biorganica te bezoeken en Tofutura.

Het biologische project is vooral gericht op de lokale markt  van Parana met de stad Curitiba. De soja wordt deels verwerkt voor soja-olie, sojacake, en tofu. De export is hoofdzakelijk soja voor biologische veevoer. Tofutura is samen met Biorganica opgezet in 2012 met de expertise van Frederik Dossche van de Hobbit en Poppe Braam om aan de lokale vraag voor tofu te kunnen voldoen. De tofu wordt verkocht onder het merk Samurai in biologische winkels en in supermarkten als biologische tofu.

 

Voor meer informatie:

info@diditorganic.nl