Back

Hooi voor de Jersey stiertjes

No items found.

Afgelopen weekend is er gehooid op de weilanden van boerderij De Braamstruik waar de Jersey stierkalfjes worden opgevangen.

Het grootbrengen van de Jersey stierkalfjes is een project van DID-IT en boerderij Eyckenstein waar ze na een half jaar naartoe verhuizen.

De stiertjes, die anders snel werden geslacht voor diervoer, blijven nu enkele weken bij de moeder en komen daarna naar de boerderij. Daar worden ze gevoed met biologische melk en hooi en een specifiek kruidenmengsel in een open stal met veel stro totdat ze de wei ingaan.  

Het droge en zonnige weer van de afgelopen weken was ideaal voor het gras om te groeien en gemaaid te worden. In het weekend is er gehooid met de hulp van de bewoners van de boerderij. De zolder ligt weer vol met verse biologische hooibalen voor de jonge stiertjes en voor de winter.

Inmiddels zijn er 138 Jersey stierkalveren van 6 biologische boeren grootgebracht tot ze kunnen verhuizen naar Eyckenstein.

Na twee en een half  jaar worden ze geslacht. Het bijzonder smakelijke vlees wordt aan een aantal biologische winkels, waaronder ook Odin winkels, geleverd en verkocht.