Back

Kaap de Groene Hoop

No items found.

Op 15 juni kwam het houten zeilschip LUN ll aan in haar thuishaven, de NDSM werf aan het IJ na een zeereis naar Santa Marta in Colombia en weer naar Amsterdam. Aan boord 18 ton Colombiaanse koffie, verpakt in juten zakken van 70 kg. De reis duurde 3 maanden en  de 5 bemanningsleden werden soms afgelost in de tussenliggende havens.

Bij de NDSM werf in Amsterdam Noord is de kade van Kaap de Groene Hoop, een initiatief om zero-emissie schepen een plaats te bieden om te laden en lossen, onder andere de schepen voor Greenpeace, met een werf, horeca en andere initiatieven gebaseerd op duurzaam, mens- en milieuvriendelijk leven, een veelzijdig project voor een innovatieve en duurzame toekomst.

DID-IT is betrokken bij het initiatief van Kaap de Groene Hoop om te laten zien dat het ook mogelijk is om op kleine schaal emissie-vrij te kunnen vervoeren en was aanwezig bij de ontvangst van de LUN ll. Daarna was er een bezoek aan Amsterdam Roasters aan de kade om de hoek van Kaap de Groene Hoop, waar de lading koffie wordt gelost

De Colombiaanse biologische koffie komt van boerinnen die een eerlijke prijs krijgen voor de koffie en wordt verkocht aan bedrijven en particulieren via Kaap Koffie.

Voor meer informatie:

www.kaapdegroenehoop.nl

www.kaapkoffie.com