Back

Van NatureBioFoods India naar AmruRice Cambodja

No items found.

In maart bestond Nature Bio Foods dertig jaar. De basis van het bedrijf NBF ligt in India waar meer dan 60.000 biologische boeren rijst en andere bio producten telen op haast 100.000 hect.

NBF is een biologische tak ontstaan uit LT Foods, een Indiaas familiebedrijf wat wereldwijd rijst en rijstproducten levert.

Poppe Braam van DID-IT, adviseur en commissaris in het bestuur, reisde samen met CEO Rohan Grover naar de thuisbasis van NBF in India.

Daar werd het 30 jarig bestaan gevierd met alle divisies van Nature Bio Foods.

Er was ook het afscheid van CEO Oberoi die aan de basis staat van Nature Bio Foods en nu met de leeftijd van 80 jaar afscheid neemt.

 

Na het feest en afscheid reisden Rohan en Poppe door naar Cambodja voor een bezoek aan Saran Song van het bedrijf Amru Rice voor een eventuele samenwerking.

Eerst was er een  bezoek met de fiets aan Angkor Wat in Siem Reap, een uniek eeuwenoud tempelcomplex uit de 12e eeuw, het grootste religieuze monument ter wereld. Daar werd  een dag voor uitgetrokken.

Amru levert naast rijst en rijstproducten, ook palmsuiker van de Palmyra Palm, biologisch en duurzaam. Er worden inkepingen gemaakt in het bloemblad en het suikersap wordt in bamboekokers opgevangen. Hierbij gaat het niet ten koste gaat van de vruchten (kokosnoten).

Bij Amru Rice werden de bomen geïnspecteerd die in 2016 door Poppe Braam, Frouwkje en Saran zijn geplant als onderdeel van een jaarlijkse bomen-plantdag op initiatief van Poppe.